Căderea părului la bărbați
Căderea androgenetică a părului, definită și ca pierdere genetică a părului, este cel mai frecvent tip de cădere a părului la bărbați. În acest tip de cădere a părului, în primul rând, căderea părului începe în zone mici pe partea stângă și pe partea dreaptă a liniei frontale a părului. Această zonă progresează spre spate, determinând retragerea liniei părului. Acest lucru duce la chelie în partea din față a capului. O evoluție similară este adesea observată la nivelul creștetului capului, numit vertex, unde se află și zona de rotație a părului, și se termină cu subțierea părului. În timp, aceste zone cresc în dimensiune și, în cele din urmă, fuzionează, rezultând un cap complet chel, cu excepția unei zone în formă de coroană în spatele capului și pe părțile laterale.
Căderea părului de tip androgenetic poate fi moștenită de la părinți. Dacă această condiție genetică nefavorabilă nu este moștenită de la părinți, poate fi moștenită și de la o mătușă sau unchi.
Evoluția căderii părului variază
În funcție de predispoziția și susceptibilitatea genetică, stadiul final al căderii părului poate varia de la pierderea liniei părului până la pierderea întregului păr. Evoluția căderii părului variază. La unii bărbați, linia frontală a părului poate continua ca o mică zonă de chelie fără nicio exacerbare până la o vârstă mai înaintată. În cazuri rare, căderea părului poate fi observată în zona vertexului, fără căderea părului pe părțile laterale ale liniei părului.